Няма друга организация за електронна музика от такъв мащаб у

...
 Няма друга организация за електронна музика от такъв мащаб у
Коментари Харесай

Метрополис и новите лица на техно музиката в България

 Няма друга организация за електронна музика от подобен мащаб у нас, която да обръща толкоз внимание на новите актьори от България и чужбина.  Защото считаме, че публиката има право да се срещне с тях, а те заслужават тази среща. В това отношение наближаващият Techno Meltdown в РЦСИ Топлоцентрала е превъзходен образец. Nørbak и Quelza са в авангарда на актуалната техно музика и идват за първи път в България. Втората зала е курирана от Metropolis DJ Academy и в нея ще се изявят млади очаквания от родната сцена. Ето кои са те. Подреждаме ги по азбучен ред а за това, по кое време ще застанат на пулта ще прочетете на страницата на събитието.


-->
DJ Brick – Стефан е роден на 31 октомври – Хелоуин, един ден преди Деня на Будителите и колкото и да не имаме вяра в тези случайности, не можем да не признаем въздействието им върху музикалните му ползи и занимания. През 2019 взема решение, че другата и малко страшна Tech House и Techno музика, която харесва (Хелоуин) би трябвало да бъде споделена с повече хора (Денят на Будителите), купува си техника и останалото е история. Той е едно от дребното нови лица, за които можем да кажем, че е намерил себе си в това, което пуска.



C – Metrik - Васил живее с ъндърграунда.  Музикалното му странствуване стартира през 2005-та година като фен на  стиловете Drum’N Bass и Hardcore. Не след дълго стартира самичък да провежда дребни събития на необичани места като покриви, хотели, заводи и даже горски поляни, като се насочва към техно звучене. В търсене на себе си и качествена музикална селекция, той стига до музикалната академия на Метрополис. Там оформя дефинитивно визията си за техно и се ражда името C-Metrik. Васил синтезира най-хубавото от опита си като рейвър и DJ, с цел да гради избухлива примес от нападателен и тъмен тон, с който е прочут в софийските ъндърграунд клубове.

Hexzen - Първият досег на Христина с електронната сцена е през 2015 година Но той е толкоз наелектризиращ, че трансформира музикалните ѝ желания вечно и техното става обичаната ѝ музика. Интересът ѝ към този род нараства още повече със завършването ѝ на Metropolis DJ Academy през 2021г. Така миксирането и търсенето на нови и забавни тракове се трансформират в занимание, на което тя гледа изцяло професионално. Нейният тон е някъде сред пулсацията на driving  и вглъбеността на hypnotic техното.

Ignis – Неслучайно Яна е избрала за DJ име Ignis (на Латински - огън). Сетовете ѝ са като пожар в прерията и безусловно възпламеняват публиката с изключителните си сила и страст. За сравнителното малко време на Българската техно сцена, тя декларира блестящо наличието си и получава предложения за участия на Метрополис, КЛТРАН, Normative, както и на Вагабонти и Tremor Collective. Звукът ѝ е хипнотичен и бездънен и е основан на лейбъли като Soma Records, Minus, Osgut Ton и Monnom Black. Страстта ѝ към всичко музикално, и желанието да накара хората да я усетят посредством света на музиката е това, което ѝ дава непоколебимо предпочитание за развиване.



IkkI ØttØ - Валентин e DJ, който обича да гради своите сетове от нулата, като всеки идващ трак се избира на момента според от настроението и силата на дансинга. Харесва провокациите и се усеща удобно зад пулта когато и да е на нощта – и първоначално, и в средата и в ранната заран. Той  черпи ентусиазъм от всякави музикални източници, като стартираме от класическа музика и метъл, преминем през хаус/дийп хаус и несъмнено стигнем до дълбините на хипнотичната ъндърграунд сцена. Импровизацията и спонтанността са основни мотори в неговото артистично развиване и с изключение на публиката, от време на време изненадва даже и себе си с посоката, в която поемат музикалните му осъществявания. Или казано в резюме – Валентин просто обожава да пуска музика!



MANOKO  -  Мануел е роден на границата сред две хилядолетия и е отгледан с музиката на Daft Punk, The Chemical Brothers, Moby и Faithless. Като артистично дете той се изявява в детската театрална школа на Българска национална телевизия, взема уроци по китара, опитва се в няколко спорта, само че на 16 години открива, че електронната музика е неговото щастливо място и непоколебимо се насочва към диджейство и продуциране. През 2018 година става част от първия випуск на Metropolis Dj Academy. През 2021 година Издава първия си трак като част от компилацията на HIVEMINDS - Minds. Зад гърба си има участия на събития на Метрополис, ROBOLOCO, VAГАБОНТИ, Another Level и летния морски фестивал CHIMERA. В последно време Manoko записва миксове за предаването „ 120 минути с Метрополис “ и няколко задгранични подкаста. Стилът му е повлиян от актьори като Keepsakes, Dax J, Amelie Lens, Alignment, JKS. За него е значимо всяко присъединяване да бъде най-хубавото и публиката да съпреживее сюреалистичното музикално странствуване – композиция от по-твърд и по-бърз промишлен тон с хипнотични кикове и дълбоки, пленителни мелодии.

Pero – Петър следва в международната столица на електронната музика – Берлин. Но като изкушен от науката младеж той прониква по-надълбоко от първосигнално видния за всички техно тон на този извънреден град. И открива „ скритата “ от всеобщата аудитория хубост на авангардния тек хаус. Той е един от дребното курсисти в Metropolis DJ Academy, който пристигна с ясна визия за музикалния жанр, в който желае да напредне и до края резервира желанията си. В началото на 2022 година Pero прекарва известно време в Нидерландия, където задълбочава познанията си и усъвършенства уменията си зад пулта. Способностите му и нетрадиционния му метод към модерния тек хаус не остават незабелязани и участията му в Лоф.Тъ, Koncept Space и Топлоцентрала са оценени високо от публиката.



Sinnerman - Запален по електронната музика още от дребен, преди няколко години Християн печели конкурс на T.U.S.O.B. (The Underground Sound Of Burgas) за млад гений, с дълбокото си познаване на мелодичния техно тон и страхотната селекция на тракове, доста по-различна и забавна от общоприетата топ 10 селекция в такива случаи. Разбрал, че пътят на искреността е верният – Sinnerman продължава да преоткрива себе си в музиката и постоянно оставя почерка си зад пулта. Защото съгласно него, едно от най-важните неща е да показа на публиката своето схващане за музикално странствуване. Неговата запазена марка е енергичното техно с плътни бас линии и тевтонски темп.



Stèph – Стефани открива хубостта на електронната музика през 2018 година. Огромният ѝ възторг и неизчерпаемото ѝ любознание бързо я трансформират от редови почитател на техното в същински ценител на най-авангардните течения в този жанр. И тя прави идната разумна стъпка – да показа с другите новите тракове, които е „ изровила “ като застане зад пулта. През 2021 приключва Metropolis DJ Academy където е видяна от мотора на едно от най-успешните столични клубни техно празненства Roboloco - Miss Lidiya. Днес Stèph споделя своите поетични музикални истории на всяко едно от тези събития, а и освен.

Trakian – Ангел има уязвимост към суровото хипнотично техно. Вероятно това има нещо общо с обстоятелството, че е израсъл с панорама към нещо в действителност сурово и хипнотично – Черно море. Тази панорама и тази обич както и аналитичният му разум го водят към техното – стилът, съчетал в себе си най-хубавото от двата свята – на компютрите и на музиката. В него софтуерният инженер с интерес към UI/UX дизайна търси идващото предизвикателство, предизвикването на меломана, който има какво да каже на другите.  Първото ходило в кариерата му на DJ -  Metropolis DJ Academy към този момент е изкачено. Накъде ще го води идващото? Предстои да разберем в най-близко бъдеще.



 

Vertex – Техното е неизменима част от живота на Лъчезар от повече от 10 години.  През 2015 година той прави първите си опити в миксирането, като в сетовете си търси независимост, обич, придвижване и единност. 3 години по-късно се записва в Metropolis DJ Academy, където усъвършенства уменията си на пулта. След това стартира да получава предложения за участия на разнообразни техно празненства в София и страната. През 2020 година става резидент на едно от забавните техно събития в столицата Revolt, където натрупва скъп опит. Сериозните му знания на историята на тази музика, както и на новите течения в нея му разрешават да отговори на въпроса „ какво техно обичаш да пускаш? “ с ироничното „ proper techno “. И то в действителност е „ proper “.

Страница на събитието -

Билети -
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР